Sormiruokaa ja viemisiä joulupöytään

Tuntuuko silli sinusta ainoastaan kesän ja uusien perunoiden kaverilta? Näin ajatteli myös bloggari Nelliina, joka hetken mietittyään keksi sillistä täydellisen talviherkun. Kalastajan vaimo puolestaan luottaa perusmakuihin, ja Ruususuu kokeili jännittävää sillikaviaaria.

KALASTAJAN VAIMON SIMPPELI SILLIHERKKU

Kun Kalastajan vaimo oli lapsi, hän sai kymmenen markkaa, kun maistoi ruokapöydässä silliä. Joulupöydän kauniit lasiset sillipurkit olivat aina miellyttäneet kalastajan vaimon silmää. Sillin makua Kalastajan vaimo oppi kuitenkin rakastamaan vasta aikuisena. Hänen suosikkireseptinsä sillistä on yksinkertaisuudessaan täydellinen.

Lue lisää täältä.

RUUSUSUU YLLÄTTÄÄ SILLIKAVIAARILLA

Ruususuun suvulla on ollut kirjoittamaton sääntö joululahjoista: aikuinen saa tuoda toiselle aikuiselle lahjaksi vain itsetehtyä herkkua. Näin yhteinen joulupöytä suorastaan pullistelee syötäviä tuliaisia. Tänä vuonna Ruususuu päättikin valmistaa joulupöytään vietäväksi 5 minuutin sillikaviaarin. Sievän lasipurkin hän koristeli joulutyyliin.

Katso ohje täältä.

NELLIINA LOIHTII NÄPPÄRÄÄ SORMIRUOKAA

Nelliinan raikas sormiruokaresepti toimii vaikka jouluaaton alkupalana. Nelliina on lapsesta lähtien rouskuttanut raakaa sipulia ja silliä: Papalta peritty ”sukuvika”, hän kirjoittaa. Nelliina sai hyvän tilaisuuden miettiä, onko silli ainoastaan kesäruoka. Sillit saivat kaverikseen krustadeja sekä limppua.

Katso resepti täältä.