SILLIN PERINTEET

Silli kuuluu vahvasti meidän suomalaisten perinteisiin. Silli on juhlapöytien kunkku, on sitten joulu tai juhannus. Erilaisissa valmistujaisjuhlissa saa myös onneksi nauttia erilaisista silliherkuista.

Vapunpäivä on useille suomalaisille brunssikauden aloitus. Edellisenä iltana on mahdollisesti tullut nostettua kevään kunniaksi pari lasia kuohuvaa. Vapunpäivän aamu onkin ihana aloittaa hitaasti pitkällä ja suolaisella brunssilla. Jos säät sallivat, niin paras vaihtoehto on piknik. Tästä alkaa kesän ulkoruokailukausi.

HELPOSTI MUKAAN PIKNIKILLE

Mikä onkaan sen ihanampaa kuin esimerkiksi yrttisilli ruisleivän päällä. Tai Currysilli-wrap, jossa makua antaa tietenkin curry ja pieneksi lohkottu vihreää omena. Pakkaa ainekset mukaan lasipurkkeihin vaikka kerroksittain ja sekoita näyttävästi vasta tarjoilun yhteydessä.

Tuoreyrtit, esimerkiksi tilli, minttu, kirveli ja korianteri, voi kuljettaa piknikille ruukuissaan. Yrteillä on helppo viimeistellä silliherkkuja. Silli ei kaipaa kaverikseen kuin raikkaan salaatin sekä tuoretta leipää tai näkkileipää. Myös sitruuna ja lime sopivat sillin kaveriksi, kuplivaa juotavaa unohtamatta. Mukaan tarvitsee lisäksi oikeastaan vain lautasliinoja ja mukeja – leipä toimii lautasena!

Ei muuta kuin piknik-kori kainaloon ja keräilemään auringonsäteitä.

Nyt on virallisesti kevät! Ottakaamme siitä kaikki irti.