Hieno sitruuna-limettisilli

30 min. 4:lle

Tässä reseptissä sitruuna ja lime tuovat sillille aivan omanlaisensa maun. Hyödynnä reseptissä Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee ja lado raaka-aineet lasipurkkiin kerroksittain. Kaunis purkki ja sopivasti sitruksinen silli on erinomainen lisä vaikka saaristolaispöytään.

Hieno sitruuna-limettisilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee
  • keltasipuli
  • pieni nippu ruohosipulia
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,2 dl valkoista balsamicoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl sitruunapippurirouhetta
  • limetti
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 0,2 dl sitruunalikööriä (esim. Limoncello)
  • laakerinlehti

Valmistusohje

  1. Paloittele sillifilee sopiviksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Silppua ruohosipuli ja viipaloi limetti. Kiehauta vesi, sokeri ja pippuri, jäähdytä. Lisää sitten etikka, balsamico ja likööri.
  2. Laita tölkkiin ensin pohjalle pari limettiviipaletta ja puolet sipulista sekä hieman ruohosipulisilppua. Lado kerroksittain sillipalat, loput sipulit, limetit, kirveli ja ruohosipuli. Kaada kylmää lientä päälle niin, että sillit peittyvät. Viimeistele laakerinlehdellä.
  3. Anna maustua kylmässä vähintään pari päivää. Silli säilyy kylmässä noin viikon.