Juurespaistos ja lempeä sillitäyte

1 h 2:lle

"Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika. Hetken kestää valmistus, sekin helppo ja kätevä. Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika!" Näin rallatteli bloggaaja "Peggyn pieni punainen keittiö" ja laati samalla meille herkullisen ohjeen juurespaistokseen sillitäytteineen.

Juurespaistos ja lempeä sillitäyte

Ainekset

  • JUURESPAISTOS
  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • perunaa
  • punajuurta
  • MARINADI
  • 4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  •   ripaus suolaa
  • 1 tl rosépippuria
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia
  • LEMPEÄ SILLITÄYTE
  • 1 pkt Ahti Matjessillifilee
  • punasipuli
  • 1 tl sinappia
  • 2 dl smetanaa
  •   muutama rouhaisu rosépippuria
  • KORISTELUUN
  •   silliä, ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Liota silliä kylmässä vedessä noin 2 tuntia. Kuivaa file talouspaperilla ja leikkaa pizzaleikkurilla pitkiä ohuita siivuja. Kierrä siivut ruusuiksi ja jätä hetkeksi sivuun odottelemaan.

JUURESPAISTOKSEN VALMISTUS

  1. Pese punajuuret ja perunat. Halkaise perunat puoliksi ja paloittele punajuuri kuuteen osaan.
  2. Valmista kulhossa marinadi. Lisää joukkoon punajuuret ja perunat ja sekoita hyvin.
  3. Lado punajuuret ja perunat uunivuokaan. Lisää silliruusut juuresten päälle. Kypsennä uunissa 175 C noin 50 minuuttia.
  4. Koristele tuoreella persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile lempeän sillitäytteen kanssa.

LEMPEÄN SILLITÄYTTEEN VALMISTUS

  1. Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Paloittele silli veitsellä pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita sipuli, silli, sinappi, smetana ja mausteet kulhossa. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
  3. Koristele lopuksi ruohosipulilla ja sillillä.