Kermainen sillipasta

20 min. 4:lle

Kermainen sillipasta eli Sillikoulun carbonara on arjen herkullista pikaruokaa. Sillin maku pehmenee kermaisella kastikkeella ja parmesaanilla.

Kermainen sillipasta

Ainekset

  • 250 g spagettia
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 prk Ahti perinteinen sipulisilliä
  • 1 rkl hienonnettua oreganoa
  • keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g parmesaania
  •   suolaa
  •   mustapippuria myllystä
  • PINNALLE
  • 50 g parmesaania
  •   tuoretta oreganoa

Valmistusohje

  1. Valmista kastike. Sekoita kulhossa keskenään keltuaiset, kerma ja raastettu parmesaani.
  2. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi ja valuta siivilässä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, pieneksi kuutioitu silli ja hienonnettu oregano. Lisää joukkoon pasta ja sekoita.
  3. Lisää kastike pastan joukkoon. Lämmitä miedolla lämmöllä hetken ja sekoita käännellen, kunnes kastike paksuuntuu.
  4. Mausta sillicarbonara suolalla ja pippurilla. Lisää annoksen pinnalle raastettua parmesaania ja tuoretta oreganoa.