Pikkelöidyt sienet ja silliä

30 min. 4:lle

Hyvin pikkelöidyt kasvikset ja sienet sopivat taittamaan täyteläisen sillin makua. VINKKI! Kokoa herkullinen annos: Ota sienten pikkelöintilientä ja mausta sillin palat noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Kokoa annos tuoreista pikkelöidyistä sienistä, sillistä, vihanneksista, salaatista ja perunapyreestä. Pikkelöinti väh. 1 vko

Pikkelöidyt sienet ja silliä

Ainekset

  • 50 g kantarelleja
  • 50 g mini-siitakkeita
  • 50 g enoki-sientä (voit käyttää myös herkkusientä enokin tilalla)
  • LIEMI
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl sokeri
  • 3 dl vesi
  • 2 tl suola
  • ½ tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl korianterinsiemeniä
  • 6 oksaa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 2 kpl laakerinlehti
  • TARJOILUUN
  • Esimerkiksi  Ahti Perhesilliä

Valmistusohje

  1. Puhdista sienet huolellisesti ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin.
  2. Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet.
  3. Keitä etikka, sokeri, vesi, suola ja mausteet kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  4. Ripottele timjami ja rosmariini sienten päälle. Kaada liemi kuumana purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa vähintään viikon ajan ja tarjoile.