Purjo-perunasosekeittoa ja silli-fenkoli crème fraîche

40 min. 4:lle

Maukas Abba Inkivääri-limesilli raikastaa täyteläisen keittoaterian. Tarjoa keittoa vaikka menun alkuruokana.

Purjo-perunasosekeittoa ja silli-fenkoli crème fraîche

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 2 kpl purjon valkoinen osa
  • 4 kpl jauhoista perunaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kasvislientä
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 dl kermaa
  •   suolaa
  •   mustapippuria myllystä
  • Silli-fenkoli crème fraîche
  • 150 g crème fraîchea
  • 50 g fenkolin varsia
  • 30 g Abba Inkivääri-Limesilliä
  • 1 tl suolaa
  • ½  tl mustapippuria

Valmistusohje

Keitto:

  1. Kuori ja paloittele perunat.
  2. Halkaise purjo. Huuhtele puolikkaat mahdollisesta hiekasta ja leikkaa viipaleiksi.
  3. Kuullota purjoviipaleita kattilassa, kunnes ne ovat läpikuultavan värisiä.
  4. Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 5 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
  6. Lisää kasvisliemi sekä timjami ja anna kiehua kannen alla hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.
  7. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää kerma.
  8. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Silli-fenkoli crème fraîche:

  1. Leikkaa fenkolinvarret ohuiksi viipaleiksi ja ryöppää kiehuvassa suolatussa vedessä 1 minuutti. Jäähdytä siivilässä kylmän veden
    alla.
  2. Vatkaa crème fraîche kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon fenkolit ja sillikuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile purjo-perunakeiton kera.