Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku

1 h, 30 min. 10:lle

Rosmariinipeltileipä on superhelppo valmistaa sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Valmis taikina kaadetaan pellille ja kohotetaan. Paistetulle leivälle lisätään raikasta salaattia ja Silliherkkua.

Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku

Ainekset

  • LEIPÄ
  • 0,5 l vettä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • PINNALLE
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  •   tuoretta rosmariinia
  • 2 tl suolaa
  • SALAATTI
  • 1 nippu rucolaa
  • 1 pss tummaa salaattia
  • 1/2  sitruunan mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • LISÄKSI
  • 1 prk Abba Silliherkku yrtti-ruohosipulia tai
  •   Abba Silliherkku chili-aiolia

Valmistusohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, sokeri, suola, hienonnettu rosmariini, rypsiöljy ja vehnäjauho. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää leivän pinnalle rypsiöljy, painele pintaan sormella reikiä ja lisää rosmariinia ja suolaa.
  3. Paista leipä 170 C noin 30 minuuttia. Jäähdytä leipä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää leiville. Viimeistele peltileipäpalat Silliherkulla.