Silli-purjopiirasta ja mätitahnakastiketta

45 min. 6:lle

Esimerkiksi kevään juhliin sopii tämä mainio silli-purjopiiras mätitahnakastikkeen kera. Helppo valmistaa etenkin, jos käyttää valmista piirakkataikinaa.

Silli-purjopiirasta ja mätitahnakastiketta

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • 2–3  purjoa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa
  • MÄTITAHNAKASTIKE:
  • 100 g Kallen mätitahnaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 3 oksaa tilliä
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

  1. Pilko purjot suikaleiksi ja kuullota ne tilkassa öljyä.
  2. Lisää kerma ja anna hautua hiljalleen kunnes purjo on kypsää ja kerma hieman paksuuntunut.
  3. Lisää maito ja munat.
  4. Paista valmis piirakkataikina ohjeen mukaan.
  5. Kaada täyte piirakkataikinan päälle ja asettele kuutioitu silli päällimmäiseksi.
  6. Paista 180 C uunissa noin puoli tuntia kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin.
  7. Mätitahnakastike: Pilko tilli, sipuli ja kapris, lisää ne vatkatun creme fraichen joukkoon, mausta maun mukaan sinapilla ja mätitahnalla.
  8. Koristele muutamalla tillin oksalla.