Sillikroketti & tapenadea

1 h 4:lle

Tällä reseptillä saat hienoa makua esimerkiksi cocktail-tarjottaviin. Kroketti on pehmeän täyteläinen ja tapenade tuo yhdistelmään makukärkeä.

Sillikroketti & tapenadea

Ainekset

  •   SILLIKROKETTI
  • 500 g jauhoista perunaa
  • 3 kpl kananmunan keltuaista
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 dl Abba valkosipulisilliä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  •   TAPENADE
  • 2 dl kivettömiä kalamata oliiveja
  • 3 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2-3 kpl Abba janssoninfileitä
  • 2 tl sitruunanmehua
  •   suolaa
  •   mustapippuria rouhittuna
  •   vaaleaa leipää tai patonki

Valmistusohje

SILLIKROKETTI

  1. Keitä perunat kypsiksi ja anna hetki höyrystyä.
  2. Soseuta perunat tasaiseksi haarukalla tai perunapusertimella.
  3. Kuutioi silli. Lisää loput aineet perunan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Pyöritä jäähtyneestä massasta noin 30-40 grammaisia palloja märillä käsillä leivinpaperin päälle.
  6. Pyöritä pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  7. Laita hetkeksi jääkaappiin
  8. Uppopaista 170-180 asteessa noin 4 minuuttia. Nosta kroketit pois öljystä ja aseta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

TAPENADE

  1. Laita tapenaden kaikki aineet paitsi sitruunanmehu joko yleiskoneen kutteriin tai mortteliin.
  2. Aja tasaiseksi massaksi.
  3. Mausta sitruunanmehulla sekä suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa.
  4. Levitä paahdetun leivän päälle tapenadea ja kroketti. Voit tukea yhditelmän cocktailtikulla. Viimeistele tarjolle parmesaanijuustoraasteella.