Silliä Välimeren tapaan

20 min. 4:lle

Välimeren mauista sekoitettu silli on erinomaista sellaisenaan, mutta sopii hyvin myös leivän päälle levitettynä. Leikkaa Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee paloiksi ja sekoita mukaan kapriksia makua tuomaan. Silliherkku on nopea valmistaa ja heti valmis tarjottavaksi.

Silliä Välimeren tapaan

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee
  • aurinkokuivattua tomaattia öljymarinadissa
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl parmesanjuustoraastetta
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  •   tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa sillifilee n. 1,5 cm:n paloiksi. Valuta tomaatit ja leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Hienonna basilikanlehdet ja kuoritut valkosipulit.
  2. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta pippurilla. Lisää sillipalat ja sekoita kevyesti. Anna tekeytyä muutama tunti.
  3. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele persiljalla tai basilikalla. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.