Silliblinit ja sillimoussea
2 h
4:lle
13
Blinit ovat rantautuneet meille itänaapuristamme. Blinejä syödään perinteisesti laskiaisen tienoilla, mutta ne maistuvat alkupalana – tai miksei pääruokanakin – ympäri vuoden. Blineihin kuuluvat luontevasti suolaiset lisukkeet kuten mäti, sipuli, sienisalaatti, aina loistava smetana-suolakurkku-hunaja -yhdistelmä ja tietysti sillimousse, jonka resepti alla. Vinkki: Tarjoile sillipala kokonaisena tai pieniksi kuutioksi tillisilpun kanssa leikattuna. Vinkki 2: Lopun sillin voit käyttää huomiseen aamiaiseen munakkaan seuraksi.

Ainekset
- BLINIT
- 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
- 20 g hiivaa
- 2,5 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1,5 dl kuumaa maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voisulaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 kananmunan valkuainen
- tarjoiluun kirjolohen mätiä
- SILLIMOUSSE
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g smetanaa
- 150 g Ahti-tillisilliä
- 2 salottisipulia
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- sokeria
- mustapippuria
Valmistusohje
- BLINIT:
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. - Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).
- Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen.
- Paista pienet blinit sillin seuraksi. Tarjoa lisäkkeenä kirjolohen mätiä.
- SILLIMOUSSE:
Vaahdota kerma ja smetana. - Lisää kuutioitu silli, hienonnettu salottisipuli ja tilli.
- Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- Tee kuumalla lusikalla ”munamaisia” moussepalloja blinien seuraksi.