Sillimurekkeella täytetyt ahvenfileet

35 min. 4:lle

Sillimurekkeella täytetyt ahvenfileet ovat kalaruokaa parhaimmillaan. Maukas silli maustaa täyteläisen murekkeen ja ruiskorppujauhoista tulee lyömätön maku kalan pintaan. Voit kokeilla murekkeessa erilaisia sillejä tuomaan lisää makua.

Sillimurekkeella täytetyt ahvenfileet

Ainekset

  • 4 palaa ruisleipää
  • 8 kpl ahvenfileitä
  • 1 tl suolaa
  •   mustapippuria myllystä
  • MUREKE
  • 450 g vaaleaa kalaa (esim. ahven, hauki, siika, kuha)
  • 50 g Ahti Sipulisilliä
  • kananmunan valkuainen
  • 1/2  sitruunan kuori
  • 10 g suolaa
  • 2 g valkopippuria
  • 3 dl kermaa
  • 50 g voita paistamiseen

Valmistusohje

  1. Paahda ja kuivaa ruisleivät uunissa, kunnes ne ovat rapeita. Hienonna leivät muruiksi kutterissa, veitsellä tai nuijimalla ne talousliinan välissä.
  2. Valmista mureke. Laita vaaleat kalat ja sillipalat kutterikulhoon ja hienonna. Voit jauhaa massan myös lihamyllyllä tai sauvasekoittimella.
  3. Lisää joukkoon kananmunan valkuainen, sitruunan kuori, suola ja valkopippuri. Lisää joukkoon kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita massa tasaiseksi ja anna levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  4. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota murekemassaa fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja pyörittele murekkeella täytetyt fileet ruiskorppujauhoissa. Paista molemmin puolin keskilämpöisellä paistinpannulla noin 3 minuuttia per puoli.
  5. Raasta lopuksi sitruunankuorta kalojen päälle.