Sillivoileipäkakku

45 min. 8:lle

Voileipäkakku on taas pop! Valmista Sillikoulun silli-voileipäkakku avoversiona. Avonainen voileipäkakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava, jossa silli ja kasvikset solmivat maukkaan liiton.

Sillivoileipäkakku

Ainekset

  • 1 kpl pyöreä maalaisleipä
  • 1-2 dl maitoa
  •   TAHNA
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl Felix-majoneesia
  • 1 tuubi Kallen mätitahnaa 190 g
  • 8-10  Ahti matjessillipaloja
  • 5 kpl kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
  • ½ kpl kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 kpl salottisipuli viipaleina (voit käyttää myös punasipulia)
  • 4 kpl viiriäisen munaa keitettynä (3 min) ja puolitettuna
  • 2 kpl retiisiä ohuina viipaleina
  • 2 oksaa tuoretta tilliä
  •   MARINOIDUT SINAPINSIEMENET
  • 0,5 dl sinapinsiemeniä
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

  1. MARINOIDUT SINAPINSIEMENET
    Kiehauta sinapin siemenet viisi kertaa siten, että vaihdat veden ennen jokaistakiehautusta. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola keskenään ja lisää joukkoon sinapinsiemenet. Anna maustua mielellään yön yli.
    Leikkaa maalaisleivän pohjasta noin 1 cm pois. Leikkaa noin 3 cm paksu kiekko voileipäkakun pohjaksi. Kostuta pohja kauttaaltaan maidolla, levitä päälle leivinpaperi ja anna levätä hetki.
  2. TAHNA
    Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Yhdistä majoneesi ja mätitahna. Sekoita mätitahnamajoneesija smetana varovasti yhteen ja laita massa pursotinpussiin.
    Pursota voileipäkakun pohjalle tahnaa kauttaaltaan. Sommittele pursotetun tahnan päälle kaikki raaka-aineet kauniisti. Viimeistele tillillä ja marinoiduilla sinapinsiemenillä.