Uppomunaleipä sillillä

30 min. 3:lle

Uppomunaleipä karamellisoidulla sipulilla ja uppomunalla on herkullista niinkin, mutta silli tekee leivästä täydellisen. Tämän reseptin laati bloggaaja "Kokit ja potit".

Uppomunaleipä sillillä

Ainekset

  • 4 viipaletta saaristolais- tai ruisleipää
  • 1/2 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
  •   tai
  • 1/2 pkt Ahti Matjessillifileetä
  • kananmunaa
  • 4 rkl smetanaa
  • 1 tl sinappia
  •   herneenversoja tai salaattia
  • LISÄKSI UPPOMUNIEN KEITTÄMISTÄ VARTEN
  •   vettä
  • 1 rkl etikkaa
  •   KARAMELLISOITU SIPULI
  • keskikokoista keltasipulia
  • valkosipulinkynsi
  •   tilkka öljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 - 2 rkl vettä

Valmistusohje

  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynsi. Siivuta sipulit ja hienonna valkosipuli.
  2. Laita öljy pannulle ja kuullota sipuleja miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, niin lisää vesi, valkoviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna sipulien hautua pehmeiksi.
  3. Sipulien tekeytyessä sekoita smetanaan sinappi. Jaa maustettu smetana leipien päälle. Laita smetanan päälle herneenversoja tai salaattia. Silppua silli valmiiksi.
  4. Keitä vesi ja lisää etikka. Pyöritä lusikalla veteen kunnon pyörre ja riko kananmuna pyörteeseen. Helpoiten uppomuna pysyy kasassa, jos keität ne yksitellen. Keitä 4 minuuttia ja nosta uppomuna leivän päälle. Viimeistele sillillä.