Valkosipulivoita näkkäreillä

20 min. 6:lle

Valkosipulivoinäkkärit sopivat arkiseen naposteluun tai pieniksi tapaksiksi esimerkiksi uuden vuoden juhliin. Voimakas valkosipulivoi, hapan näkkileipä, makea punasipuli ja suolainen Vesta-silli muodostavat täydellisen makuyhdistelmän.

Valkosipulivoita näkkäreillä

Ainekset

  • 200 g voita
  • valkosipulinkynttä
  • MARINOITU PUNASIPULI
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • pientä punasipulia
  • kokonaista hapanta näkkileipää
  • 1 prk Vesta Matjessilliä

Valmistusohje

  1. Pehmennä voi huoneenlämmössä helposti sekoitettavaksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon. Jos haluat pehmeämmän valkosipulin maun, ota pieni nokare voita ja sulata kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja kypsennä hetki. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja kypsennä hetki. Sekoita valkosipulivoiseos pehmeään voihin.
  2. Laita sipulin marinointiliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Siivuta punasipuli ja laita purkkiin. Kaada päälle hieman jäähtynyt marinointiliemi ja jäähdytä. Sipuli on jäähdyttyään valmista nautittavaksi, mutta maku paranee mikäli marinointiaika on pidempi.
  3. Lohko näkkäristä siivuja ja sipaise valkosipulivoita leiville. Lisää päälle marinoituja sipulisiivuja ja Vesta-sillin paloja.