Yrtti-valkosipuli-jogurttisilli

20 min. 4:lle

Sekoittele raikas sillilisuke jogurtista, yrteistä ja Ahti Mieto etikkamarinoidusta sillifileestä. Syö sellaisenaan, dippaa seokseen leipää tai nauti perunoiden kera. Anna maustua vuorokauden verran ennen tarjoilua.

Yrtti-valkosipuli-jogurttisilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl ruokakermaa (15 %)
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 - 3  valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • n. 2 cm purjosipulin vihreää osaa
  •   tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. korianteri, persilja, timjami, basilika)

Valmistusohje

  1. Leikkaa sillifilee vinottain fileen pituussuunnassa n. 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita jogurttiin kerma, sokeri, valkosipuli ja pippurirouhe. Lisää sitruunamehu vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää tuoreet silputut yrtit ja purjo.
  3. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.