Helpot mökkiherkut sillistä

Silli kuuluu suomalaiseen kesään ja erityisesti juhannus on sillin kulta-aikaa. Silliä nautitaan niin kotona kuin kesämökilläkin ja monet sillit maistuvat sellaisinaan suoraan purkista esimerkiksi leivän päällä, aterian kyljessä tai ihan vaan pikkusuolaisena suupalana, mutta sillistä voi myös valmistaa vaikka minkälaisia reseptejä. Olemme koonneet mökkikesän parhaimmat sillireseptit yhteen, jotta voit helposti ja nopeasti loihtia tarjolle maistuvat mökkiherkut sillistä!

Yrtti-sillisalaatti

 

  • Kesän 2021 uutuuss, Brantevikin silli, toimii erinomaisesti tämän yrttisen sillisalaatin pääraaka-aineena. Tarjoile paahdetun leivän päällä tai vaikka grillatun kalan kanssa. Tämä resepti tuo mukavaa vaihtelua juhannuspöytään.

 

valkosipulivoita näkkärillä

 

  • Näkkileivän päälle levitteeksi sopii erinomaisesti valkosipulivoi sekä tietysti suolainen Vesta-silli. Tällä ohjeella valmistat helposti ja nopeasti vaikka alkupalat juhannusjuhliisi.

 

kolme annosta silliä ja leipää

 

  • Silli sopii mainiosti erilaisten leipien kaveriksi. Maistele esimerkiksi silliä perunan kera näkkärillä, silliä ja sienimuhennosta ruisleivän päällä tai silliä ja juurestahnaa maalaisleivällä. Reseptin jokaiseen löydät täältä.

 

 

aioli-sillileipä tomaatilla ja basilikalla

 

  • Trendikäs aioli-sillileipä tomaatilla ja basilikalla maustettuna maistuu jopa mökkiporukan nuorisolle. Parmesaani tuo herkullisen höysteen kokonaisuuteen. Reseptin löydät täältä.

 

 

sillitäytteiset kananmunat

 

  • Suomessa täytetyillä kananmunilla on usein hiukan vanhahtava maine, mutta “deviled eggs”, eli paholaisen munat, kuuluvat edelleen Yhdysvalloissa jokaiseen bbq-buffettiin. Ehkäpä tänä kesänä ne löytyy myös meidän suomalaisten grillipöydästä? Reseptiin pääset täältä.

 

 

Tomaattisilliä ja munakokkelia perunaleivällä

 

  • Ruokaisampi silliannos valmistuu helposti ylijääneestä perunamuusista. Tomaattisillillä ja munakokkelilla täytetty perunaleipä on esimerkiksi erinomaisen hyvä, täyttävä iltapala. Kokkaa annos tällä reseptillä.