Lasimestarin silli kuuluu moneen suomalaiseen joulupöytään ja sitä on helppo valmistaa myös itse! Sillikoulun resepteistä löytyy kaksi maistuvaa vaihtoehtoa tämän klassikkoherkun valmistukseen: 5 minuutin versio Abban viiden minuutin sillifileestä sekä smetanasillistä valmistettu lasimestarin silli. Testaa vaikka molemmat!
Uudesta Abban viiden minuutin sillifileestä valmistat kirjaimellisesti viidessä minuutissa herkullisen, kirkasliemisen lasimestarin sillin.
Ainekset:
1 pkt Abba 5 min sillifile
1/2porkkana
1pieni punasipuli
1 rkl raastettua piparjuurta
1laakerinlehti
6maustepippuria
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
Valmistusohjeet:
Pilko sillifileet pieniksi paloiksi. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Lisää sillit, sillien liemi, porkkana, sipuli, piparjuuri, laakerinlehti ja maustepippurit lasipurkkiin niin, että liemi peittää kaikki ainekset. Jos tuntuu ettei nesteen määrä riitä, niin kiehauta etikka sekä vesi keskenään, anna jäähtyä ja kaada joukkoon.
Anna lasimestarinsillin maustua jääkaapissa yön yli.
VINKKI!
Kiireisimmät voivat oikaista ja käyttää pakasteporkkana- ja sipulikuutioita. Porkkanakuutioita tarvitaan noin 30 grammaa ja sipulia 70 grammaa