Ahti Tillisillileipä hernevoilla

Hernevoita? Kyllä! Kesän ehdoton sillin seuralainen lautasella on hernevoi. Hernevoi valmistuu helposti ja vaivattomasti. Täten jää enemmän aikaa perusteelliseen herkutteluun. Nyt siis tiedätte mitä tarjota tuoreen sillin ja uusien perunoiden kera kesällä.

Annokset
4

Ainekset

  • 8 palaa Ahti Tillisilliä
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 4 kpl perunaa (siikliä)
  • 100 g pakasteherneitä
  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria
  • 4 kpl retiisejä ohuina viipaleina
  • tilliä

Valmistusohjeet

Keitä perunat voimakkaasti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta perunat vedestä ja anna jäähtyä.

Halkaise perunat jäähtyneinä pituussuuntaan.

Kiehauta herneitä noin 2 minuuttia suolatussa vedessä. Riko herneiden rakenne haarukalla kulhossa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi, suola ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.

Levitä hernevoita ruisleivän päälle. Nosta päälle puolikas peruna ja sillinpalat.

Koristele herneillä, retiisinviipaleilla ja tillillä.