Blinileipää, Ahti Juhlasilliä, mätiä ja tilliä

Blinit nähdään perinteisesti vain paistettuina lettuina, mutta tattarijauhot sopivat hyvin myös leipään. Tattarissa ei ole sitkoa, joten leipään pitää laittaa mukaan myös vehnää.

Valmistusaika
20 min

Annokset
3

Ainekset

  • 1 prk Ahti juhlasilliä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1/2 ruukkua tilliä silputtuna
  • 50 g siian mätiä
  • 2 dl smetanaa vaahdotettuna
  • pippuria

BLINILEIPÄ

  • 20 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 l hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1/2 dl öljyä

Valmistusohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, tattarijauhot, osa hiivaleipäjauhoista ja rasva. Alusta taikinaan vähitellen loput hiivaleipäjauhoista. Kohota taikina liinalla peitettynä.

Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja nosta palat leipävuokaan. Kohota leivät pellillä ja pistele pinta haarukalla. Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Leikkaa leivästä viipale ja paahda siihen pannulla tai paahtimessa rapea pinta. Pursota leivälle smetanaa ja lisää raidoiksi sipulia, tilliä, mätiä ja sillipaloja.

Rouhi pintaan pippuria ja koristele tillillä.