Etanasillit

Etanapannu esiin ja bloggaajan “Kaikki äitini reseptit” -ohjeella valmistamaan alkuruoaksi tai iltaherkuksi etanasilliä.

Valmistusaika
30 min

Annokset
5

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee tai Ahti Matjessillifilee
  • 50 g voita
  • 4-5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 3-5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 pieni fenkoli

PINNALLE

  • 1 dl eilistä leipää rouhittuna tai pankojauhoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja

Valmistusohjeet

Laita uuni lämpiämään 200 C ja ota esille etanapannut. Yhdestä sillipaketista saat noin 30 etanasilliä. Jos käytät Ahti Perinteistä sillifileetä, niin liota sitä ensi pari tuntia kylmässä vedessä liian suolaisuuden poistamiseksi. Voit myös käyttää molempia sillejä eli silloin yksi filee kutakin. Saksi fileet paloiksi, kustakin fileestä tulee noin 15 palaa.

Jaa sillipalat etanapannun koloihin. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset, valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Kuutioi myös fenkoli pieneksi. Sekoita kaikki yhteen voin kanssa. Jaa massa tasan etanapannun koloihin sillin päälle.

Yhdistä pintamurun ainekset ja jaa seos kolojen päälle. Paista 200 C noin 6 minuuttia, kunnes voi kuplii ja leipämuru saa pintaan hiukan väriä. Varaa ruokailijoille sitruunalohkoja puristettavaksi annoksen pintaan.

Tarjoa hyvän leivän kanssa.