Inkivääri-limesilli Ramen-burger

Ramen-burger on trendikäs uutuus New Yorkín katukeittiöstä. Nuudeliburgeriin voi laittaa täytteeksi vaikka mitä, mutta silli sopii loistavasti ja kasvikset tuovat hyvän lisän nuudelille. Inkivääri-limesilli entisestään tukee Aasian makumaailmaa, jota tässä viimeistellään paksoilla – rapeaa ja herkullista.

Valmistusaika
90 min.

Annokset
4

Ainekset

NUUDELISÄMPYLÄ

  • 300 g vehnänuudeleita
  • 1 litra vettä
  • 0.5 dl soijaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 4 kananmunaa
  • öljyä paistamiseen
  • mustia seesaminsiemeniä

TÄYTE

  • 1 prk Abba Inkivääri-limesilliä
  • 150 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 1 kpl chili
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 10 cm pätkä tuorekurkkua
  • 2 rkl soijaa
  • 4 lehteä jääsalaattia

Valmistusohjeet

Kiehauta vesi, soija ja kanaliemikuutio. Keitä nuudelit kypsiksi.

Valuta nuudelit ja lisää joukkoon kananmunat.

Painele nuudeli-munaseos 10 cm halkaisijaan olevaan keittokulhojen pohjalle tiiviisti ja laita kelmu kulhojen päälle. Toista sama neljään kulhoon. Anna nuudelin jähmettyä tunti. Näin saat hyvin muotoiltua ”pihvit” ennen paistoa.

Paista reilussa öljyssä rapeiksi ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä.

VALMISTA TÄYTE:

Valuta silli.

Leikkaa paksoi, chili, kevätsipuli sekä kurkku pieneksi ja sekoita yhteen sillin kanssa.

Mausta soijalla.