3 x silliä ja leipää

  1. Silliä ja perunaa näkkärillä: Perunat ja silli ovat klassinen makupari, joka toimii myös leivän päällä tarjottuna. Keitä uudet perunat tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneet perunat tähän herkkuleipään. 
  2. Silliä ja sienimuhennosta ruisleivällä: Sienimuhennos ruisleivän ja sillin kera on helppo, herkullinen ja täyttävä välipala. Voit hyödyntää aterialta yli jääneen sienimuhennoksen tässä helpossa ja nopeassa reseptissä. 
  3. Silliä ja juurestahnaa maalaisleivällä: Maukas ja täyteläinen paahdettu selleritahna sopii täydellisesti Boyn maustesillin kanssa ja leivän päällä tarjottuna. Voit käyttää juurestahnan tekoon muitakin kasviksia vaikka keitettynä tai grillattuna.

Valmistusaika
20 min.

Annokset
4

Ainekset

1. Silliä ja perunaa näkkärillä

  • 8 uutta perunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 8 näkkileipää
  • pehmeää voita
  • Abba ruohosipuli- ja tillisilliä
  • tuoretta tilliä koristeluun

2. Silliä ja sienimuhennosta ruisleivällä

  • 200 g herkkusieniä tai metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl laktoositonta kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 8 ruisleipäpalaa tai -viipaletta
  • Ahti juhlasilliä
  • timjamia koristeluun

3. Silliä ja juurestahnaa maalaisleivällä

  • 1 juuriselleri
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl laktoositonta kuohukermaa
  • 8 maalaisleipäviipaletta
  • Boy maustesilliä
  • lehtipersiljaa koristeluun

Valmistusohjeet

Silliä ja perunaa näkkärillä: Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Voitele näkkileivät voilla. Lytistä perunat näkkileipien päälle ja nosta sillifileet perunoiden päälle. Koristele näkkileivät tillillä.

Viipaloi sienet ja hienonna sipuli. Freesaa ne voissa pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki ja lisää kerma. Keitä muhennos kasaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä sienimuhennosta ruisleipien päälle ja nosta sillifileet muhennoksen päälle. Koristele hienonnetulla timjamilla.

Pese ja kuori juuriselleri. Kuutioi selleri ja pyöritä kuutiot rypsiöljyssä. Mausta suolalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Aja sellerikuutiot kerman kanssa hienoksi massaksi tehosekoittimessa. Levitä juurestahnaa leiville, nosta sillifileet tahnan päälle ja koristele revityllä lehtipersiljalla.