Mustaherukkasilli

Mustaherukat tuovat liemeen upean värin lisäksi kirpeän ja makean maun. Lisää makua mustaherukkasilli saa herukanlehdistä. Valmista mustaherukkasilliä vaikka syksyn sadonkorjuujuhliin.

Valmistusaika
20 min.

Annokset
4

Ainekset

MAUSTELIEMI

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohjeet

Puhdista mustaherukanlehdet huolellisesti.

Keitä etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada mausteliemi herukanlehtien päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Kokoa huolellisesti puhdistettuun lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, mustaherukoita ja musta-herukanlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että sillit peittyvät.

Sulje kansi ja anna maustua kaksi päivää, jonka jälkeen mustaherukkainen silli on valmis nautittavaksi.