Paistettua silliä ja lämmintä tomaattisalaattia

Tomaatti ja sipuli täydentävät sillin makua mukavasti. Sillifileen voi myös liottaa esimerkiksi piimässä joidenkin tuntien ajan tai yön yli. Huuhtele liotettu silli ja taputtele kuivaksi talouspaperilla ennen paistamista.

Tarjoile paistetut sillifileet tomaattisalaatin kanssa.

Valmistusaika
45 min.

Annokset
4

Ainekset

TOMAATTISALAATTI

  • 6 kpl tomaatteja
  • 5 kpl salottisipuleita
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

Sekoita korppujauho ja vehnäjauho keskenään vatiin.

Pyöräytä sillifileet jauhoseoksessa ja paista ne kullanruskeiksi voissa, noin 2 minuuttia kumpaakin puolta.

TOMAATTISALAATTI

Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja salottisipuli pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipulia ja hienonnettua basilikaa oliiviöljyssä, kunnes sipuli on kiiltävää ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää tomaattiviipaleet sipuliseokseen ja anna niiden lämmetä.