Parsa-hernerisotto ja silli-bruschettamurua

Risotto on perinteinen italialainen ruoka, jonka valmistaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Miksei tähänkin yhdistäisi silliä? Sillistä ja leivästä valmistettu bruschettamuru tuo risottoon suutuntumaa ja herkullista makua. Parsa-hernerisoton maku täydentyy valkoviinillä ja parmesaanilla.

Valmistusaika
45 min

Annokset
4

Ainekset

SILLI-BRUSCHETTAMURU

  • 4-5 viipaletta maalaisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 palaa Vesta Matjessilliä
  • 3 oksaa timjamia
  • 0.5 dl oliiviöljyä

RISOTTO

  • 6 dl kasvislientä
  • 2 salottisipulia kuutioituna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl Arborio-risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 vihreää parsaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 pss pakasteherneitä (200 g)
  • 50 g voita
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa

VIIMEISTELYYN

  • mustapippuria ja parmesaania

Valmistusohjeet

Raasta leipä muruksi ja hienonna talouspaperilla kuivatut sillinpalat pieneksi.

Yhdistä leipä, silli, valkosipuli ja timjaminlehdet. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä paistinpannulla öljy ja lisää pannulle leipämuruseos. Paahda, kunnes leipä on kullanruskeaa ja rapeaa. Laita muru jäähtymään talouspaperin päälle.

Kiehauta kasvisliemi. Kuullota sipulikuutioita laakeassa kattilassa oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja sekoita tasaiseksi. Kuullota hetki ja lisää joukkoon valkoviini. Anna valkoviinin imeytyä riisiin ja nosta kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan, kunnes riisi alkaa olla kypsää.

Lisää risoton joukkoon parsapalat, herneet ja voi. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua 1 minuutti. Lisää joukkoon parmesaani ja ota kattila liedeltä.

Lisää sitruunamehu sekä suola. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Annostele risottoa lautaselle ja ripottele päälle silli-bruschettamurua. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla sekä parmesaanilastuilla.