Silli-savukalamoussea ja muurinpohjalettuja

Abban herkullinen kausimaku Gin-silli sopii monenlaisiin kesäherkkuihin. Savulohesta ja Gin-sillistä valmistuu täydellinen suolaisen täyte vaikka muuripohjaletuille. Voit käyttää lohen sijasta muitakin savustettuja kaloja, esimerkiksi siikaa.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
5

Ainekset

Mousse:

  • 1 prk Abba Gin-silli 240/120 g
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1/2 punttia tilliä
  • 100 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g laktoositonta smetanaa
  • 1/2 sitruuna

Letut:

  • 1 kananmuna
  • 5 dl laktoositonta täysmaitoa
  • 50 g laktoositonta voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 tl suolaa

Hölskykurkut:

  • 1 kurkku
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 punttia tilliä

Valmistusohjeet

Kuutioi silli ja hienonna lohi sekä tilli.

Sekoita kalat, tilli, tuorejuusto, smetana sekä sitruunan kuori ja mehu keskenään massaksi.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja kaada joukkoon maito sekä kolmasosa voista sulatettuna.

Sekoita kuivat aineet kananmunan ja maidon joukkoon.

Paista letut voissa pannulla.

Viipaloi kurkut ja sekoita loppujen ainesten kanssa kulhossa. Anna maustua viileässä.

Taittele muurinpohjalettu neljään osaan ja täytä yksi neljännes kalamassalla sekä hölskykurkuilla.