Silliblinit ja sillimoussea

Blinit ovat rantautuneet meille itänaapuristamme. Blinejä syödään perinteisesti laskiaisen tienoilla, mutta ne maistuvat alkupalana – tai miksei pääruokanakin – ympäri vuoden. Blineihin kuuluvat luontevasti suolaiset lisukkeet kuten mäti, sipuli, sienisalaatti, aina loistava smetana-suolakurkku-hunaja -yhdistelmä ja tietysti sillimousse, jonka resepti alla.

Valmistusaika
120 min.

Annokset
4

Ainekset

BLINIT

  • 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2.5 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1.5 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 kananmunan valkuainen
  • tarjoiluun kirjolohen mätiä

SILLIMOUSSE

  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g smetanaa
  • 150 g Ahti Tillisilliä
  • 2 salottisipulia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohjeet

BLINIT:
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.

Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen.

Paista pienet blinit sillin seuraksi. Tarjoa lisäkkeenä kirjolohen mätiä.

SILLIMOUSSE:
Vaahdota kerma ja smetana.

Lisää kuutioitu silli, hienonnettu salottisipuli ja tilli.

Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Tee kuumalla lusikalla ”munamaisia” moussepalloja blinien seuraksi.

VINKKI 1:

Tarjoile sillipala kokonaisena tai pieniksi kuutioksi tillisilpun kanssa leikattuna.

VINKKI 2:

Lopun sillin voit käyttää huomiseen aamiaiseen munakkaan seuraksi.