Sillikanapee

Sillikanapee on herkullinen suolainen naposteltava pikkujouluihin tai joulupöytään. Suolapala valmistuu nopeasti valmiista voitaikinasta ja helposti valmistettavasta täytteestä.

Valmistusaika
30 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 1 pkt voitaikinaa

TÄYTE

  • 1 pkt maustamatonta tai ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa (200 g)
  • 10 palaa Boy Sinappisilliä hienonnettuna
  • 3 rkl Abba Savukalapasteijaa
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja anna maustua.

Kauli voitaikina noin 5 mm:n paksuiseksi. Levitä täytettä tasaisesti ja ohuelti taikinan päälle.

Rullaa taikinaa molemmilta sivuilta keskikohtaa päin. Nosta taikina lautaselle, peitä kelmulla ja laita noin 15 minuutiksi jääkaappiin tai pakastimeen kohmettumaan.

Leikkaa kohmeinen taikina noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tarjoile herkulliset kanapeet vaikka osana joulun pitopöytää.