Sillileivokset

“Tiskivuoren emännän” hienostuneet ja kauniit Ahti -sillistä taiotut sillileivokset sopivat juhlapöytään esimerkiksi kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaika
60min

Annokset
15

Ainekset

POHJA

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 3 rkl kylmää vettä

TÄYTE

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä tai Ahti Matjessillifileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 240 g smetanaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 kananmuna
  • kourallinen hienonnettua ruohosipulia
  • kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus mustapippuria

KORISTELUUN

  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl piparjuurituorejuustoa
  • lehtipersiljaa

LISÄKSI

  • jämäköitä muffinssivuokia
  • pursotinpussi + tylla

Valmistusohjeet

POHJIEN VALMISTUS

Aloita leivosten valmistaminen taikinapohjan leipomisella. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, suola ja vesi. Nypi taikina sormin tasaiseksi massaksi.

Kerää valmis taikina palloksi, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

TÄYTTEEN VALMISTUS

Kuutioi sillifileet ja hienonna punasipuli pieneksi. Lisää ne smetanan kanssa kulhoon.

Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä riko kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää hienonnettu tuore ruohosipuli sekä lehtipersilja.

Rouhi seokseen vielä hyppysellinen mustapippuria ja sekoita.

LEIVOSTEN KOKOAMINEN

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se noin 15:sta osaan.

Painele taikina huolellisesti muffinssivuokien pohjalle sekä reunoille. Laita vuoat uunipellille ja kaada täyte taikinapohjille tasaisesti.

Paista leivoksia uunissa 200 C noin 15 - 20 minuuttia, kunnes leivosten reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn. Anna leivosten jäähtyä.

VIIMEISTELY

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon piparjuurituorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi.

Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota vaahtoa hieman kunkin leivoksen päälle. Koristele leivokset vielä lehtipersiljan lehdin.

Vinkki!

Mikäli teet sillileivokset Ahti Perinteinen sillifileestä, niin liota sillejä muutaman tunnin ajan vedessä liian suolaisuuden poistamiseksi.