Uunissa paahdettua rosollia ja jogurttikermaa

Rosolli tarvitsee välillä tuunausta; tässä versiossa eivät ravintoaineet ja maku liukene keitinveteen.

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • 2 kpl kuorittua punajuurta leikattuna neljään osaan
  • 2 kpl kuorittua keltajuurta noin 1 cm viipaleina
  • 4 kpl kuorittua porkkanaa
  • ½ lanttu 2x2 cm kuutioina
  • 4 kpl kuorittua salottisipulia
  • 4 kpl kuorittua valkosipulin kynttä

MAUSTESEOS

  • 2 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 oksaa rakuunaa tai rosmariinia
  • 2 tl suolaa

JOGURTTIKERMA

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl punajuurimehua
  • 1 tl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohjeet

Mittaa mausteseoksen aineet kulhoon.

Kääntele ensin keltajuuret, porkkanat ja lanttulohkot seoksessa. Tämän jälkeen toimi samoin punajuurilohkojen kanssa.

Nostele juurekset uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä.

Sekoita jogurtin joukkoon muut kastikeaineet ja sekoita hyvin.

Kuivata silli talouspaperilla ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää sillisuikaleet jäähtyneiden juuresten päälle.

Viimeistele kastikkeella ja tuoreilla yrteillä.