Rosolli tarvitsee välillä tuunausta; tässä versiossa eivät ravintoaineet ja maku liukene keitinveteen, sillä tämä rosolli valmistuu uunissa paahtaen! Lisämakua rosolliin tuo silli. Mitkä kaksi kuuluisivatkaan enemmän joulupöytään kuin silli ja rosolli?
Mittaa mausteseoksen aineet kulhoon.
Kääntele ensin keltajuuret, porkkanat ja lanttulohkot seoksessa. Tämän jälkeen toimi samoin punajuurilohkojen kanssa.
Nostele juurekset uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä.
Sekoita jogurtin joukkoon muut kastikeaineet ja sekoita hyvin.
Kuivata silli talouspaperilla ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää sillisuikaleet jäähtyneiden juuresten päälle.
Viimeistele kastikkeella ja tuoreilla yrteillä.