Juurespaistos ja lempeä sillitäyte
“Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika. Hetken kestää valmistus, sekin helppo ja kätevä. Hei juhlaväki iloitkaa nyt on Ahti-sillien aika!” Näin rallatteli bloggaaja “Peggyn pieni punainen keittiö” ja laati samalla meille herkullisen ohjeen juurespaistokseen sillitäytteineen.
RUOKALAJI Joulu, Lämpimät silliruoat
Marinadi
- 4 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- 1 tl rosépippuria
- 1 rkl tuoretta persiljaa
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia
Liota silliä kylmässä vedessä noin 2 tuntia. Kuivaa file talouspaperilla ja leikkaa pizzaleikkurilla pitkiä ohuita siivuja. Kierrä siivut ruusuiksi ja jätä hetkeksi sivuun odottelemaan.
Pese punajuuret ja perunat. Halkaise perunat puoliksi ja paloittele punajuuri kuuteen osaan.
Valmista kulhossa marinadi. Lisää joukkoon punajuuret ja perunat ja sekoita hyvin.
Lado punajuuret ja perunat uunivuokaan. Lisää silliruusut juuresten päälle. Kypsennä uunissa 175 °C noin 50 minuuttia.
Koristele tuoreella persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile lempeän sillitäytteen kanssa.
Valmista Täyte
Kuori ja silppua punasipuli hienoksi. Paloittele silli veitsellä pieniksi kuutioiksi.
Sekoita sipuli, silli, sinappi, smetana ja mausteet kulhossa. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Koristele lopuksi ruohosipulilla ja sillillä.