Parsaa, kevätpurjoa, silliä ja mätitahnamajoneesia
Kevään juhlien alkuruoka syntyy helposti parsasta, kevätpurjosta ja sipulisillistä. Kasvisversion alkuruoasta saat jättämällä sipulisillin pois ja sekoittamalla kastikkeen majoneesista ja sitruunasta.
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat
- 1 puntti vihreää parsaa
- 4 kpl pientä kevätpurjoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa
Poista parsojen kova kantaosa, halkaise suuremmat purjot ja huuhtele sisus. Paista tai grillaa parsat ja purjot rypsiöljyssä noin 3 - 5 minuuttia koosta riippuen. Lisää kasvisten pinnalle sitruunamehua ja ripaus suolaa.
Sekoita mätitahna, majoneesi ja sitruunamehu tasaiseksi.
Kokoa alkuruoka parsoista, kevätpurjosta, sillistä ja mätitahnamajoneesista.