Go Back
+ servings
Possunleikkeet sillimaustevoilla

Possunleikkeet sillimaustevoilla

Sillimaustevoita kannattaa valmistaa kerralla iso määrä pakkaseen, josta voita on helppo ottaa käyttöön juuri tarvittava määrä. Sillimaustevoi sopii hienosti myös tuoreen parsan maustamiseen ja erinomaisesti se sopii itse leivitettyjen possunleikkeiden kanssa tarjottavaksi.
1 hour
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 500 g porsaan ulkofileetä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 dl korppujauhoja
  • 2 dl öljyä paistamiseen
  • ½ kpl sitruuna

Sillimaustevoi

  • 1 prk silliä
  • 500 g pehmeää voita
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl  punaviinietikkaa
  • 1 tl sormisuolaa

Ohjeet
 

  • Valmista ensin sillimaustevoi. Hienonna silliä hieman veitsellä. Sekoita kaikki aineet pehmeän voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa kelmun päälle ja rullaa päistä kiristämällä tiivis paketti. Anna kovettua joko jääkaapissa tai pakastimessa.
  • Leikkaa possun filee neljäksi viipaleeksi ja nuiji leikkeet noin 5 mm paksuisiksi.
  • Sekoita suola ja mustapippuri vehnäjauhon joukkoon ja laita seos lautaselle. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle. Pyöritä nuijitut fileet ensin maustetussa vehnäjauhossa kauttaaltaan, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa.
  • Lämmitä pannu keskilämmölle. Lisää pannulle öljy ja paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin. Purista leikkeiden päälle hieman sitruunamehua ja leikkaa sillivoista viipale. Aseta viipale leikkeen päälle kuumana, jotta voi alkaa sulaa ja maustaa leikettä.
  • Tarjoile possuleikkeet sillivoin, perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!