Go Back
+ servings
Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka on perunamuhennoksella kuorrutettua lihapataa, johon voi hyödyntää erinomaisesti edelliseltä aterialta jääneen lihan tai vaikka jauhelihakastikkeen. Silli täydentää lihan maun ja perunamuusi höystetään sillin sipuliliemellä. Perunasoseen voit korvata myös valmiilla perunasoseaineksilla.
2 hours
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesosat
  

Lihapata

  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 800 g paistilihaa kuutioina
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 1.2 l lihalientä
  • tuoretta timjamia
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ½ prk Ahti Perinteinen sipulisilliä
  • tai silliä maun mukaan

Perunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g voita
  • n. ½ dl perunoiden keitinlientä
  • 4 rkl Ahti Perinteinen sipulisillin lientä
  • 1 dl juustoraastetta

Ohjeet
 

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa ja lisää pieneksi kuutioitu liha. Mausta ruskistettu liha suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree, kuutioidut porkkanat, punaviini, lihaliemi ja tuore timjami. Hauduta liha kypsäksi padassa kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin, kunnes paistilihat ovat mureita. Suurusta pata maissitärkkelyksellä.
  • Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Siivilöi vesi pois ja ota osa keitinliemestä talteen. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi pehmeinä nokareina. Lisää hieman perunoiden keitinlientä, jotta sose hieman ohenee ja mausta sipulisillin liemellä. Lisää joukkoon juustoraaste.
  • Laita lihapata uunivuokaan ja lisää joukkoon sillikuutiot. Lisää päälle perunapyree ja kuorruta 200 °C uunissa noin 30 minuuttia.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!