Janssoninkiusaus on ajaton klassikko, jonka voi valmistaa anjoviksen sijaan myös sillistä. Siihen sopii mikä tahansa kirkkaaseen liemeen säilötty silli ja voitkin käyttää reseptiin vaikka jääkaappiin jääneitä erilaisia sillivaihtoehtoja.Katso reseptivideo täältä.
tai 1 prk muuta kirkkaaseen liemeen säilöttyä silliä
1nipputilliä
suolaa
mustapippuria
5dlvispikermaa
Ohjeet
Leikkaa perunat tikuiksi tai käytä valmiita pakastettuja perunatikkuja. Kuori ja viipaloi sipulit ja ruskista voissa.
Lado vuoan pohjalle ensin puolet perunoista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita päälle sillit, sipulit ja hienonnettua tilliä sekä loput perunat. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja kaada päälle kerma sekä sillin liemi. Halutessasi voit jättää liemen pois kiusauksesta, mutta lisää silloin kiusaukseen vielä 1 dl kermaa.
Kypsennä 200 °C noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Koristele valmis janssoninkiusaus tillillä.