Konjakki-sinappisilli
Konjakki-sinappisilli on perinteinen ja hienostunut silli joulupöytään. Sinappikastikkeen valmistamisessa kaikkien sekoitettavien raaka-aineiden on hyvä olla saman lämpöisiä. Tämä sinappisilli-resepti saa twistin konjakista, mutta voit käyttää ohjeessa konjakin tilalla myös calvadosta tai brandyä. Olisiko tämä herkullinen sinappi-konjakkisilli tänä vuonna joulupöydän tähti?
RUOKALAJI Joulu, Kylmät silliruoat
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- ½ dl makeaa sinappia
- ½ dl Dijon-sinappia
- 2 rkl sherryetikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl konjakkia
- 1 dl öljyä
- 2 oksaa tilliä nypittynä
- 1 pieni punasipuli kuutioina
- pippuria
Kuivaa fileet talouspaperilla ja leikkaa paloiksi.
Sekoita kulhossa sinapit, etikka, sokeri, ranskankerma ja konjakki. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla, tillillä ja silputulla punasipulilla.
Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua vähintään 1 vrk kylmässä.