Merimiessilli
Merimiessilli on tuhti perinteinen annos, jossa maistuu suolaisen sillin, kirpeän oluen ja pehmeän perunan yhdistelmä. Merimiessilli valmistuu helposti uunissa.
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
- 1 prk Abba Ruohosipuli- ja tillisilliä
- 3 keskikokoista sipulia ohuina suikaleina
- 1 kg kiinteitä perunoita kuorittuna ja 1 cm:n viipaleina
- 2 rkl voita
- 1-2 tl suolaa
- 6 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- ½ plo vaaleaa lagerolutta
- 6 dl lihalientä
Ruskista sipulit keskilämmöllä voissa. Siirrä sipulit toiseen astiaan ja kaada olut pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää lihaliemi ja mausteet.
Lado perunat, sillit ja sipulit uunivuokaan kerroksittain. Lado ainekset niin, että alle sekä päälle tulee perunakerros.Mausta jokainen kerros kevyesti suolalla.
Kaada päälle lihaliemi. Painele mausteet perunoiden alle. Nesteen tulisi olla melkein päällimmäisen perunakerroksen tasalla.
Hauduta uunissa 200 °C noin 1 - 1,5 tuntia. Mikäli perunat ottavat liikaa väriä, voit peittää vuoan foliolla jossa on muutama reikä, jotta höyry pääsee ulos.
Tarjoile Felix-punajuurien ja -maustekurkkujen kera.