Go Back
+ servings
Purjo-perunasosekeittoa ja silli-fenkoli crème fraîche

Purjo-perunasosekeittoa ja silli-fenkoli crème fraîche

Maukas Abba Inkivääri-limesilli raikastaa täyteläisen keittoaterian. Tarjoa keittoa vaikka menun alkuruokana. Keittoa on myös helppo tehdä iso satsi kerralla, jolloin se soveltuu myös mainiosti arkiruoaksi.
40 minutes
RUOKALAJI Keitot
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

  • 2 rkl voita
  • 2 kpl purjon valkoinen osa
  • 4 jauhoista perunaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kasvislientä
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Silli-fenkoli Crème Fraíche

Ohjeet
 

  • Kuori ja paloittele perunat.
  • Halkaise purjo. Huuhtele puolikkaat mahdollisesta hiekasta ja leikkaa viipaleiksi.
  • Kuullota purjoviipaleita kattilassa, kunnes ne ovat läpikuultavan värisiä.
  • Lisää joukkoon perunat ja kuullota vielä 5 minuuttia.
  • Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
  • Lisää kasvisliemi sekä timjami ja anna kiehua kannen alla hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää kerma. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Silli-fenkoli crème fraîche

  • Leikkaa fenkolinvarret ohuiksi viipaleiksi ja ryöppää kiehuvassa suolatussa vedessä 1 minuutti. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
  • Vatkaa crème fraîche kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon fenkolit ja sillikuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.Sekoita tasaiseksi ja tarjoile purjo-perunakeiton kera.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!