Go Back
+ servings
Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku

Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku

Rosmariinipeltileipä on superhelppo valmistaa sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Valmis taikina kaadetaan pellille ja kohotetaan. Paistetulle leivälle lisätään raikasta salaattia ja Silliherkkua.
Rosmariinipeltileipä ja Silliherkku -resepti löytyy myös videona. Katso reseptivideo täältä.
1 hour 30 minutes
RUOKALAJI Silli ja leipä
ANNOSMÄÄRÄ 10

Ainesosat
  

Leipä

  • ½ l vettä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • ½ dl rypsiöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 tl suolaa

Salaatti

  • 1 nippu rucolaa
  • 1 pss tummaa salaattia
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä

Ohjeet
 

  • Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, sokeri, suola, hienonnettu rosmariini, rypsiöljy ja vehnäjauho. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella tasaiseksi taikinaksi.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää leivän pinnalle rypsiöljy, painele pintaan sormella reikiä ja lisää rosmariinia ja suolaa.
  • Paista leipä 170 °C noin 30 minuuttia. Jäähdytä leipä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää leiville. Viimeistele peltileipäpalat Silliherkulla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!