Sillillä maustetut gougères-tuulihatut
Sillillä maustetut gougères-tuulihatut maistuvat perinteistä silliä vierastavallekin. Nämä pienet suolapalat häviävät parempiin suihin hyvinkin nopeasti, varsinkin jos seurana on tuopillinen sopivaa mallasjuomaa. Sillisyyden tuplaamiseksi voi tuulihatut vielä jäähdyttyään täyttää esimerkiksi sillimoussella.
RUOKALAJI Alkupalat, Kylmät silliruoat, Naposteltavat
- 5-6 palaa Boy Sipulisilliä
- 5 rkl voita
- 1½ dl rasvatonta maitoa
- ¼ tl suolaa
- 1.2 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl kananmunaa
- ½ dl Gruyère-juustoa raastettuna
- ½ dl Pecorino-juustoa raastettuna
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
- maitoa voiteluun
- juustoraastetta kuorruttamiseen
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Kuumenna voi, maito ja suola kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Lisää jauhot ja sekoita kunnes seos sakenee ja vetäytyy kattilan reunoilta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Lisää kananmunat yksitellen, niin että kananmuna yhdistyy taikinaan kunnolla ennen seuraavan lisäämistä.
Lisää juustoraasteet, mustapippuri, hienonnettu silli ja timjaminlehdet. Nostele taikinasta kahdella lusikalla reiluja kahden sentin palloja leivinpaperille vajaan viiden sentin välein. Voitele maidolla ja kuorruta juustoraasteella.
Paista n. 30 min kunnes tuulihatut ovat ruskistuneet ja paisuneet. Älä avaa uunia kesken paistamisen.