Go Back
+ servings
Sillikroketti & tapenadea

Sillikroketti & tapenadea

Tällä reseptillä saat hienoa makua esimerkiksi cocktail-tarjottaviin. Kroketti on pehmeän täyteläinen ja tapenade tuo yhdistelmään makukärkeä.
Katso reseptivideo YouTubesta.
1 hr
RUOKALAJI Naposteltavat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesostat
  

Sillikroketti

  • 500 g jauhoista perunaa
  • 3 kpl kananmunan keltuaista
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ dl Abba Valkosipulisilliä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Tapenade

  • 2 dl kivettömiä kalamata oliiveja
  • 3 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2-3 kpl Abba Anjovisfileitä
  • 2 tl sitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • vaaleaa leipää tai patonkia

Ohjeet
 

Sillikroketti

  • Keitä perunat kypsiksi ja anna hetki höyrystyä.
  • Soseuta perunat tasaiseksi haarukalla tai perunapusertimella.
  • Kuutioi silli. Lisää loput aineet perunan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Pyöritä jäähtyneestä massasta noin 30-40 grammaisia palloja märillä käsillä leivinpaperin päälle.
  • Pyöritä pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  • Laita hetkeksi jääkaappiin.
  • Uppopaista 170-180 asteessa noin 4 minuuttia. Nosta kroketit pois öljystä ja aseta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

Tapenade

  • Laita tapenaden kaikki aineet paitsi sitruunanmehu joko yleiskoneen kutteriin tai mortteliin. Aja tasaiseksi massaksi.
  • Mausta sitruunanmehulla sekä suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa.
  • Levitä paahdetun leivän päälle tapenadea ja kroketti. Voit tukea yhditelmän cocktailtikulla. Viimeistele tarjolle parmesaanijuustoraasteella.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!