Go Back
+ servings
Sillikoulun lammaspata

Sillikoulun lammaspata

Sillikoulun lammaspadan makumaailma on tuttu herkullisesta ja tunnetusta vorschmackista. Pitkä haudutus sitoo kaikki padan maut hyvin yhteen, joten voit kokeilla lammaspadassa erilaisia sillejä oman makusi mukaan. Kukin silli tuo kokonaisuuteen varmasti oman makuvivahteensa.
3 hours 30 minutes
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 2

Ainesosat
  

  • 500 g lampaan paistikuutioita
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl keltasipulia kuutioituna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 varsiselleriä kuutioituna
  • 3 kypsää tomaattia kuutioina
  • 2 rkl tomaattipyreettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 5 oksaa timjamia
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 5 dl vahvaa lihalientä
  • 3-4 kpl Abba Anjovisfileitä
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Ohjeet
 

  • Ruskista lihat liedellä kuumennetussa padassa voissa ja lisää joukkoon sipulit, selleri, tomaatti sekä tomaattipyree.
  • Kääntele pannulla, kunnes neste on haihtunut.
  • Lisää vehnäjauhot pataan ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää joukkoon yrtit, paseerattu tomaatti, lihaliemi ja anjovisfileet.
  • Hauduta 150°C uunissa noin 3 tuntia kannen alla, kunnes liha on mureaa.
  • Mausta lammaspata lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki!

VINKKI:

Padan voi valmistaa myös naudanpaistista.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!