Paistettua siikaa, silliperunakompottia ja sillisalsaa
Silli sopii hienosti täydentämään siian lempeää makua. Sillin ja perunan yhdistelmä on suomalaisille tuttu ja tässä reseptissä silliperunakompotti yhdistää ne valmiiksi. Sillisalsa puolestaan sopii täydentämään monia muitakin ruokia.
RUOKALAJI Kalaruoat, Lämpimät silliruoat
- 4 kpl siikafilee
- 2 rkl voita
Silli-chilisalsa
- ½ prk Ahti Perinteinen sipulisilliä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl vaaleaa balsamicoa
- 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
- ½ hienonnettu punasipuli
- 3 kuutioitua kirsikkatomaattia
SIlli-chilisalsa
Valuta silli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kaikki muut ainekset keskenään silliä lukuunottamatta.
Lisää lopuksi silli ja sekoita varovasti.
Laita jääkaappiin maustumaan.
Silli-perunakompotti
Kuori uuniperunat ja pilko ne yhden sentin kokoisiksi kuutioiksi.
Keitä kuutiot suolalla maustetussa vedessä, jätä kypsyydeksi ”al dente”.
Kuori ja hienonna kevätsipuli.
Valuta ja paloittele sillipalat kuutioiksi.
Paista kevätsipulia pienessä määrässä voita. Lisää maito ja kerma. Keitä 5 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Keitä 5 minuuttia. Lisää hienonnettu tilli ja kuutioidut sillit.
Paista siikafileet voissa ja kokoa annokset.