Go Back
+ servings
sillikoulu grillattu kukkakaali

Grillattua kukkakaalia ja kapris-kesäsillikastiketta

Abban sillit toimivat erinomaisesti anjoviksen tapaan maustamaan esimerkiksi suolaisia kastikkeita. Kesäsillistä ja kapriksista tehty sillikastike sopii erinomaisesti grillattujen kukkakaalien kaveriksi. 
30 mins
RUOKALAJI Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 6

Ainesostat
  

  • 2 kpl kukkakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • 75 g laktoositonta voita
  • 1 prk Abba kesäsilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 60 g pieniä kapriksia
  • ½ sitruunan mehu
  • sitruunankuorta
  • lehtipersiljaa

Ohjeet
 

  • Leikkaa kukkakaalin nuput paksuiksi siivuiksi. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa kypsiksi.
  • Revi leipä pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi kolmasosalla voista pannulla.
  • Hienonna kesäsilli ja valkosipuli.
  • Sulata loppu voi pannulla ja paista silli voissa kunnes se alkaa sulaa ja saada väriä. Ota pannu pois lämmöltä ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, kaprikset ja sitruunan mehu.
  • Kaada sillikastike grillattujen kukkakaalien päälle ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla, raastetulla sitruunankuorella ja leipämuruilla.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!