Abban sillit toimivat erinomaisesti anjoviksen tapaan maustamaan esimerkiksi suolaisia kastikkeita. Sillistä ja kapriksista tehty sillikastike sopii erinomaisesti grillattujen kukkakaalien kaveriksi.
Leikkaa kukkakaalin nuput paksuiksi siivuiksi. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa kypsiksi.
Revi leipä pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi kolmasosalla voista pannulla.
Hienonna kesäsilli ja valkosipuli.
Sulata loppu voi pannulla ja paista silli voissa kunnes se alkaa sulaa ja saada väriä. Ota pannu pois lämmöltä ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, kaprikset ja sitruunan mehu.
Kaada sillikastike grillattujen kukkakaalien päälle ja viimeistele tuoreella lehtipersiljalla, raastetulla sitruunankuorella ja leipämuruilla.