Go Back
+ servings
juuressosekeitto sillillä

Juuressosekeitto ja silliperunakaviaari

Silliperunakaviaari sopii erinomaisesti makean juuressosekeiton makupariksi tuoden samalla rakennetta pehmeään sosekeittoon. Silliperunakaviaari sopii tarjottavaksi myös esimerkiksi leivän päällä tai ohukaisten täytteenä.
45 minutes
RUOKALAJI Keitot, Lämpimät silliruoat
ANNOSMÄÄRÄ 4

Ainesosat
  

Juuressosekeitto

  • ½ kg jauhoista perunaa
  • ½ kg palsternakkaa
  • ½ kg selleriä
  • 0.3 kg porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • l kasvislientä
  • n. 5 cm pala purjoa
  • punttia tilliä
  • 2 dl kermaa

Silliperunakaviaari

  • 2 kpl keitettyä perunaa
  • ½ dl kapriksia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 prk Abba Ranskalaista sipulisilliä
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä
  • punttia hienonnettua tuoretta tilliä

Ohjeet
 

  • Kuori juurekset ja pilko muutamaan osaan.
  • Kuumenna kattila ja lisää öljy. Kuullota juureksia hetki öljyssä, mausta suolalla ja lisää kasvisliemi.
  • Keitä juurekset lähes kypsiksi ja lisää joukkoon suikaloitu purjo ja tilli.
  • Lisää joukkoon kerma ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
  • Kuutioi keitetyt perunat pieneksi kuutioksi ja hienonna kaprikset. Kuutioi punasipuli ja hienonna silli.
  • Sekoita pilkotut ainekset keskenään ja mausta sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Viimeistele silliperunakaviaari hienonnetulla tillillä.
    Tarjoa silliperunakaviaari juuressosekeiton lisukkeena.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!