Go Back
sillikoulu uunirosolli

Uunissa paahdettua rosollia ja jogurttikermaa

Rosolli tarvitsee välillä tuunausta; tässä versiossa eivät ravintoaineet ja maku liukene keitinveteen, sillä tämä rosolli valmistuu uunissa paahtaen! Lisämakua rosolliin tuo silli. Mitkä kaksi kuuluisivatkaan enemmän joulupöytään kuin silli ja rosolli?
RUOKALAJI Joulu

Ainesostat
  

  • 1 pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • 2 kpl kuorittua punajuurta leikattuna neljään osaan
  • 2 kpl kuorittua keltajuurta noin 1 cm viipaleina
  • 4 kpl kuorittua porkkanaa
  • ½ lanttu 2x2 cm kuutioina
  • 4 kpl kuorittua salottisipulia
  • 4 kpl kuorittua valkosipulin kynttä

Mausteseos

  • 2 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 oksaa rakuunaa tai rosmariinia
  • 2 tl suolaa

Jogurttikerma

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl punajuurimehua
  • 1 tl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Ohjeet
 

  • Mittaa mausteseoksen aineet kulhoon.
  • Kääntele ensin keltajuuret, porkkanat ja lanttulohkot seoksessa. Tämän jälkeen toimi samoin punajuurilohkojen kanssa.
  • Nostele juurekset uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä.
  • Sekoita jogurtin joukkoon muut kastikeaineet ja sekoita hyvin.
  • Kuivata silli talouspaperilla ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää sillisuikaleet jäähtyneiden juuresten päälle.
  • Viimeistele kastikkeella ja tuoreilla yrteillä.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kokeile lisää Sillikoulun herkullisia reseptejä!