Tomaattisilliä ja munakokkelia perunaleivällä
Kylmä munakokkeli sopii hyvin sillin ja leivän kanssa tarjottavaksi. Perunaleipä on klassinen suomalainen perunamuusin tähdeleipä.
Perunaleipä
- 500 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 rkl voita
- 2½ dl perunamuusia
- 2½ dl lämmintä vettä
Munakokkeli
- 2 kananmunaa
- ½ dl kuohukermaa
- ½ ruukkua ruohosipulisilppua
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää voi ja nypi se jauhoihin. Lisää perunamuusi ja sekoita. Tee keskelle kolo ja kaada lämmin (+40 C) vesi sinne. Sekoita ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja hiero ilmakuplat pois. Voitele leipävuoka. Leivo taikinasta patukka ja nosta se vuokaan. Anna leivän kohota liinan alla noin 1/2 tuntia. Paista 200 °C noin 1/2 tuntia.
Valmista munakokkeli. Sekoita kaikki aineet ja kypsennä munakokkelia kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes massa on pehmeää.
Leikkaa jäähtyneestä leivästä viipale, paahda ja laita sen päälle tarjolle salaattia, tomaattiviipaleita, munakokkelia ja silliä.