Sillikakku

1 h 8:lle

Bloggaajan "Maistuis varmaan sullekin" juhlava Ahti -sillistä valmistettu hyytelökakku maistuu aina silloin kun haluat tarjota jotain vähän juhlavampaa suolaista herkkua. Tämä kakku on päältä kaunis ja maistuu lisäksi erinomaisen hyvälle.

Sillikakku

Ainekset

  • POHJA
  • 300 g perunalimppua
  • 125 g voita
  • TÄYTE
  • 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
  •   tai
  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
  • 2 prk (400 g) kermaviiliä
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  •   mustapippuria myllystä
  •   (suolaa)
  • liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • PÄÄLLE
  • 4 - 5  kananmunaa kovaksi keitettynä
  • pieni punasipuli
  •   ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Aloita kakun teko pohjasta. Jauha perunalimpun siivut monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja sekoita leipämurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (22 cm) pohja leivinpaperilla ja painele leipäseos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  3. Leikkaa matjessillifileet tai liotetut ja ylimääräisestä vedestä valutetut perinteiset sillifileet pieniksi kuutioiksi. Sekoita sillikuutioiden joukkoon kermaviili, ranskankerma sekä hienonnettu tilli. Mausta seos mustapippurilla ja tarkista suola.
  4. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet veteen yksitellen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  5. Poista sillikakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele keitetyillä kananmunilla, punasipulilla sekä ruohosipulilla.

Voit tehdä sillikakun joko matjessillistä tai perinteisestä sillistä. Matjessillistä tulee mausteisempi kakku, perinteisestä sillistä miedomman makuinen. Matjessillifileet ovat heti valmiita käyttöön, perinteisiä sillifileitä pitää liottaa kylmässä vedessä jääkaapissa noin 2 tuntia ennen käyttöä.